Wie ben ik?

Martine Huizing-van Etten

LinkedIn curriculum vitae

Allround, financieel & juridische geschoold, geaccrediteerd coach, circulair econoom, forestbathing-guide, EcoNIDRA teacher, toezichthouder, transformatie-expert, schrijver en vooral nieuwsgierig!

Persoonlijk contact, luisteren en aandacht staan bij mij voorop. Ook ben ik een gepassioneerde liefhebber van al het moois de natuur ons brengt en leert.  Lange termijnvisie, ontvangen en teruggeven, in plaats van alleen nemen, staan bij mij bovenaan in alle diensten die ik verleen. We zullen goed voor onze aarde moeten zorgen, onze verantwoordelijkheid nemen en duurzaamheid integreren in goed ondernemerschap en bedrijfsdoelstellingen.

Na mijn studie in Amsterdam en Parijs, heb ik de afgelopen 25 jaar een brede ervaring opgedaan binnen (inter)nationale, beursgenoteerde, familiebedrijven, corporates, MKB en DGA omgevingen (o.a. financieel directeur, cfo, information manager, HR, legal & IT). Door de ervaring op verschillende niveaus en in bedrijfsculturen, snap ik het perspectief van een DGA ondernemer, maar ook corporate management of PE aandeelhouder.  Om mij als toezichthouder te ontwikkelen heb ik in 2019 het non-executive commissaris corporate digital programma afgerond en deelgenomen aan de forums insights in innovation via Hemingway Professional Governance.

Zowel in mijn persoonlijke begeleiding als in de zakelijke dienstverlening is de natuur en transformatie een rode draad. De natuur is een goede leerschool, continue in beweging door de seizoenen en anticiperend op externe factoren, gericht op bloei, oogst, balans en overleven.   

Mijn interesse in de mens en natuur heeft geresulteerd in 2008 in het volgen van een post-HBO vakopleiding haptonomie & coaching. Daarnaast ben ik in 2011 NOBCO gecertificeerd en European Mentoring & Coaching Council (EMCC) geaccrediteerd. Uiteraard volg ik permanente educatie en verdiep ik mij in nieuwe specialisaties (o.a. NLP, TA, MI, TheoryU, Shinrin-Yoku, teams). Niemand is ooit uitgeleerd en ook brengt het vertrouwen dat in coaching aan mij gegeven wordt, een enorme verantwoordelijkheid met zich mee waar ik zorgvuldig mee om wil gaan. In juni 2020 heb ik mijn certificatie als forest-therapy guide afgerond en ook hierin zal ik mij verder blijven ontwikkelen. Sinds april 2022 ben ik gecertificeerd EcoNIDRA teacher.

Als nevenfunctie bekleed ik een aantal bestuursfuncties met een maatschappelijke verantwoordelijkheid (o.a. veiligheid en vrouwelijk ondernemerschap).

Om mijn buitenactiviteiten in het zonnetje te zetten, zijn deze ondergebracht in het initiatief "Ontspannen in de Natuur". Ik nodig je uit het aanbod te ontdekken voor zowel particulier als bedrijf en wat dit jou kan brengen.
www.ontspannenindenatuur.nl 

cliËnten over:

"Martine  is een geweldige team-player die soepel acteert op verschillende niveaus binnen een bedrijf: (she is the person who get things done)"

En als response op een open vraag was het stil in de zaal van de commissarissen opleiding…  na een wat ongemakkelijke stilte kwam Martine met een feilloze analyse en heldere samenvatting…“.  Zo heb ik Martine leren kennen: helder, menselijk en zakelijk tegelijkertijd"


" Martine geeft me altijd het gevoel dat ze iets van mij verwacht, dat motiveert"

"Martine is serieus en humoristisch, scherp en tegelijk menselijk, dat maakt dat mensen luisteren en haar input waarderen"

"Martine heeft mij als coach vragen gesteld waar ik nog steeds op reflecteer en die mij bezighouden"

"Martine staat achter je wanneer nodig en haalt zonder problemen de kastanjes uit het vuur. Mensen volgen haar graag"

" Martine  is een sterk inhoudelijke professional die haar persoonlijkheid goed weet in te zetten om in zeer korte tijd haar doelstellingen te behalen"

"Martine is betrouwbaar, voelt zich thuis in de boardroom en schaamt zich niet om haarzelf te zijn als "treehugger"