wie ben ik?

Martine Huizing-van Etten

LinkedIn curriculum vitae

Allround, financieel & juridische geschoold, digitale transformator, geaccrediteerd coach, circulair econoom, natuurliefhebber, toezichthouder, schrijver en vooral nieuwsgierig!

Persoonlijk contact, luisteren en aandacht staan bij mij voorop. Lange termijnvisie, ontvangen en teruggeven, staan centraal in alle diensten die ik verleen. Dat doe ik door samen verantwoordelijkheid te nemen en duurzaamheid te integreren in goed ondernemerschap en haalbare bedrijfsdoelstellingen.

Na mijn studie in Amsterdam en Parijs, heb ik de afgelopen 25 jaar een brede ervaring opgedaan binnen (inter)nationale, beursgenoteerde, familiebedrijven, corporates, MKB en DGA omgevingen. Door de ervaring op verschillende niveaus en in bedrijfsculturen, snap ik het perspectief van een DGA ondernemer, maar ook corporate management of PE aandeelhouder. 

Niemand is ooit uitgeleerd en ook brengt het vertrouwen dat aan mij gegeven wordt, een enorme verantwoordelijkheid met zich mee waar ik zorgvuldig mee om wil gaan. Daarom volg ik permanente educatie en verdiep ik mij continu in nieuwe specialisaties & ontwikkelingen. Om mij als toezichthouder te blijven ontwikkelen heb ik in 2019 het non-executive commissaris corporate digital programma afgerond en neem ik regelmatig deel aan de forums via Hemingway Professional Governance.

Zowel in mijn persoonlijke begeleiding als in de zakelijke dienstverlening is de natuur en transformatie een rode draad. De natuur is een goede leerschool, constant in beweging door de seizoenen en anticiperend op externe factoren, gericht op bloei, oogst, balans en overleven.

Mijn interesse in de mens en natuur heeft ook geresulteerd in 2008 in het volgen van een post-HBO vakopleiding coaching. Daarnaast ben ik in 2011 NOBCO gecertificeerd en European Mentoring & Coaching Council (EMCC) geaccrediteerd.  In juni 2020 heb ik mijn certificatie als forest-therapy guide afgerond. Sinds april 2022 ben ik gecertificeerd EcoNIDRA teacher.

Verder bekleed ik een aantal (bestuurs)functies met een maatschappelijke verantwoordelijkheid (o.a. groene ggz, veiligheid, cultuur en vrouwelijk ondernemerschap).

Om mijn buitenactiviteiten in het zonnetje te zetten, zijn deze ondergebracht in het initiatief "Ontspannen in de Natuur". Ik nodig u uit het aanbod te ontdekken voor zowel particulier als bedrijf.
www.ontspannenindenatuur.nl 

cliËnten over:

"Martine  is een geweldige team-player die soepel acteert op verschillende niveaus binnen een bedrijf: (she is the person who get things done)"

En als response op een open vraag was het stil in de zaal van de commissarissen opleiding…  na een wat ongemakkelijke stilte kwam Martine met een feilloze analyse en heldere samenvatting…“.  Zo heb ik Martine leren kennen: helder, menselijk en zakelijk tegelijkertijd"


" Martine geeft me altijd het gevoel dat ze iets van mij verwacht, dat motiveert"

"Martine is serieus en humoristisch, scherp en tegelijk menselijk, dat maakt dat mensen luisteren en haar input waarderen"

"Martine heeft mij als coach vragen gesteld waar ik nog steeds op reflecteer en die mij bezighouden"

"Martine staat achter je wanneer nodig en haalt zonder problemen de kastanjes uit het vuur. Mensen volgen haar graag"

" Martine  is een sterk inhoudelijke professional die haar persoonlijkheid goed weet in te zetten om in zeer korte tijd haar doelstellingen te behalen"

"Martine is betrouwbaar, voelt zich thuis in de boardroom en schaamt zich niet om haarzelf te zijn als "treehugger"