workshops & retreats 

voor particulier & bedrijf

Op de website ontspannen in de natuur zijn al mijn natuur-activiteiten samengevoegd. Ik nodig je uit daar rond te kijken.

forest bathing / bosbaden (mini holiday)

Volg mij als gids, relax moeiteloos, laat je stress los en ontvang een ontspanning die dagenlang duurt.  Ervaar een bosbadwandeling individueel of in een kleine groep en geniet in de natuur.  Al je zintuigen worden geprikkeld door eenvoudige oefeningen, op een speciale route. Voel de wind op je gezicht, ruik de bomen, luister naar de vogels, adem frisse lucht, kom in beweging, verwonder je en geniet.  Het is ook nog goed voor je gezondheid, lees meer info bij Forest Bathing,
Na afloop thee met een versnapering!

Duur: ongeveer 2,5-3 uur
Locaties: Haarlem, Noordwijk, Amsterdamse Waterleidingduinen, Haarlemmermeer


Je kan ook rond een persoonlijk thema een bosbad te ontwerpen, bijvoorbeeld samen met vrienden of familie voor een speciale dag.  Maak een mooie herinnering samen buiten in de natuur en ga op een queeste.
Alles is bespreekbaar dus neem gerust contact op om samen te overleggen.

EcoNIDRA™ (relax, recharge, reconnect)

Ga comfortabel liggen, ontspan en laad op met EcoNIDRA™. Een combinatie van Yoga Nidra en de helende effecten van de natuur. 
Terwijl je ontspant, maak je in de sessie contact met je zintuigen, je lichaam en je geest. Je komt moeiteloos in het stadium tussen waken en slapen. Het enige dat je hoeft te doen is een plek te kiezen waar je comfortabel kunt liggen. De sessies kun je live, offline of online volgen, thuis of op locatie. 

Door het regelmatig te beoefenen, kun je merken dat iedere EcoNIDRA™ sessie een andere ervaring geeft. 

Voordelen o.a.:

  • Stressverlagend
  • Beter en dieper slapen (1 sessie staat gelijk aan 3 à 4 uur slaap).
  • Verbeterde concentratie & creativiteit
  • Versterkt immuunsysteem
  • Verbetert spijsvertering.
  • Diepere verbinding met jezelf, je lichaam en de natuur.


Meer weten? Neem dan contact met me op.

company forest bathing (meeting without limits)

Andere ideeën en resultaten door ruimte en andere omgeving.  Shinrin-yoku  of forest bathing kan je heel goed binnen het bedrijfsleven inzetten als overlegvorm, team activiteit of stresspreventie.  Tijdens een workshop ontstaat er als vanzelf ruimte door o.a. de oefeningen en ontspanning. Moeiteloos komen creatieve processen opgang en inzichten op. Essentieel in bijvoorbeeld tijden van transformatie. Door aandacht in het hier-en-nu ontstaat verder focus, essentieel om tot de kern door te dringen of zaken uit een andere invalshoek te kunnen zien.  Ook kunnen onderwerpen en (management)team-dynamieken eenvoudig in beeld worden gebracht met behulp van alles wat de natuur aanbiedt. Onderling contact verandert, door op een andere manier met elkaar bezig te zijn. 
De workshop kan gecombineerd worden met andere activiteiten en is erg geschikt als opening en afsluiting bij een team-programma of hei-sessie. 

Duur & kosten: afhankelijk van het programma

barefoot hike (wear less, feel more)

Verbeter simpel je hele houding, verminder blessures en voel je energieker.  We trainen ons lijf in de sportschool, maar wie traint zijn onderdanen die je de hele dag dragen? Als je regelmatig op blote voeten loopt, maak je op een makkelijke manier contact met de aarde. Je masseert tegelijk je voetzolen, traint alle spieren, je doorbloeding wordt verbeterd en je komt bijna als vanzelf in contact met de rest van je lijf.  


Dat kan best koud zijn,  maar met wat fysieke oefeningen en droge sokken na afloop zullen je voeten heerlijk tintelen en voel je je als herboren.


Duur: ongeveer 1 uur
Locaties: Kennemerduinen, Waterleiding duinen, Schoorl, Zandvoor aan Zee, Noordwijk, Vogelenzang


Geplande bosbadwandelingen, econidra en andere activiteiten

happy season retreats

all inclusive wellbeing retreats

Happy Season Retreats is een samenwerking ontstaan uit een vriendschap van bijna 30 jaar en biedt evenementen waarin de seizoenen van de natuur verweven zijn als thema:
bezinning & rust in de winter, groei & nieuwe energie in de lente, bloei & zichtbaarheid in de zomer, loslaten & oogsten in de herfst.
Als locaties kiezen we sfeervolle hotels op prachtige plekken in Nederland, volledig verzorgd met lekker eten en goede faciliteiten.
In het programma combineren we yoga, forest bathing / bosbaden, ontspannen en positieve psychologie.  We organiseren workshops en meer- of ééndaagse evenementen.
Meer info neem contact op.

The purpose of our lives is to be happy (citaat Dalai Lama)