workshops, forest bathing & retreats 

voor particulier & bedrijf

In every walk with nature, one receives far more than he seeks (John muir)

aanbod

company forest bathing (meeting without limits)

Andere ideeën en resultaten door ruimte en andere omgeving.  Shinrin-yoku  of forest bathing kan je heel goed binnen het bedrijfsleven inzetten als overlegvorm, team activiteit of stresspreventie.  Tijdens een workshop ontstaat er als vanzelf ruimte door o.a. de oefeningen en ontspanning. Moeiteloos komen creatieve processen opgang en inzichten op. Essentieel in bijvoorbeeld tijden van transformatie. Door aandacht in het hier-en-nu ontstaat verder focus, essentieel om tot de kern door te dringen of zaken uit een andere invalshoek te kunnen zien.  Ook kunnen onderwerpen en (management)team-dynamieken eenvoudig in beeld worden gebracht met behulp van alles wat de natuur aanbiedt. Onderling contact verandert, door op een andere manier met elkaar bezig te zijn. 
De workshop kan gecombineerd worden met andere activiteiten en is erg geschikt als opening en afsluiting bij een team-programma of hei-sessie. 

Duur & kosten: afhankelijk van het programma

forest bathing / workshops bosbaden (mini holiday)

Volg mij als gids, relax moeiteloos, laat je stress los en ontvang een ontspanning die dagenlang duurt.  Ervaar een bosbadwandeling individueel of in een kleine groep en geniet in de natuur.  Al je zintuigen worden geprikkeld door eenvoudige oefeningen, op een speciale route. Voel de wind op je gezicht, ruik de bomen, luister naar de vogels, adem frisse lucht, kom in beweging, verwonder je en geniet.  Het is ook nog goed voor je gezondheid, lees meer info bij Forest Bathing,
Na afloop thee met een versnapering!

Duur: ongeveer 2,5-3 uur
Locaties: Haarlem, Noordwijk, Amsterdamse Waterleidingduinen, Haarlemmermeer


Je kan ook rond een persoonlijk thema een bosbad te ontwerpen, bijvoorbeeld samen met vrienden of familie voor een speciale dag.  Maak een mooie herinnering samen buiten in de natuur en ga op een queeste.
Alles is bespreekbaar dus neem gerust contact op om samen te overleggen.

barefoot hike (wear less, feel more)

Verbeter simpel je hele houding, verminder blessures en voel je energieker.  We trainen ons lijf in de sportschool, maar wie traint zijn onderdanen die je de hele dag dragen? Als je regelmatig op blote voeten loopt, maak je op een makkelijke manier contact met de aarde. Je masseert tegelijk je voetzolen, traint alle spieren, je doorbloeding wordt verbeterd en je komt bijna als vanzelf in contact met de rest van je lijf.  


Dat kan best koud zijn,  maar met wat fysieke oefeningen en droge sokken na afloop zullen je voeten heerlijk tintelen en voel je je als herboren.


Duur: ongeveer 1 uur
Locaties: Kennemerduinen, Waterleiding duinen, Schoorl, Zandvoor aan Zee, Noordwijk, Vogelenzang


Geplande bosbaden en andere activiteiten

happy season retreats

all inclusive weekend retreat

Happy Season Retreats is een samenwerking ontstaan uit een vriendschap van bijna 30 jaar en biedt evenementen waarin de seizoenen van de natuur verweven zijn als thema:
bezinning & rust in de winter, groei & nieuwe energie in de lente, bloei & zichtbaarheid in de zomer, loslaten & oogsten in de herfst.
Als locaties kiezen we sfeervolle hotels op prachtige plekken in Nederland, volledig verzorgd met lekker eten en goede faciliteiten.
In het programma combineren we yoga, forest bathing / bosbaden, ontspannen en positieve psychologie.  We organiseren workshops en meer- of ééndaagse evenementen.
Meer info neem contact op.

The purpose of our lives is to be happy (citaat Dalai Lama)

Update i.v.m. COVID-19 (Corona-virus)

Betreffende onze activiteiten passen wij alle noodzakelijke maatregelen toe, zoals gepaste afstand, kleine groepen of virtueel indien mogelijk. Vanaf 12 december buiten max. 2 personen of individueel. Als je tips wilt om jezelf onder te dompelen in deze tijd stuur mijn een bericht, dan ben ik je graag van dienst.